- dr.abbas_ansari@
- ۰۹۱۰۶۶۴۲۹۲۰ --- 02126767205
- خیابان ولی عصر، روبروی خیابان دهم گاندی جنوبی
طب غربی در زمینۀ تولید مثل معتقد است که پیری و کاهش کیفیت تخمک یک فرآیند برگشت ناپذیر است. با این حال، تحقیقات جدید با نور درمانی کم توان (LLLT: Low Level Laser Therapy) که در دانمارک و ژاپن انجام شده است، نشان می دهد که این روش می تواند کیفیت تخمک را بهبود، روند پیری را کاهش و در نتیجه باروری را در زنان به طور قابل توجهی افزایش دهد.
فیلیپ جیمز بیلی (شاعر انگلیسی، 1816 – 1902) می نویسد: «آنچه را که مردم تصادف یا شانس می نامند، کار خود خداست».
حدود 17 سال پیش در سال 1995، توشیو اوشیرو در کلینیک درد خود در توکیوی ژاپن یک بیمار زن 55 ساله یائسه را به دلیل کمردرد شدید معالجه می کرد. پس از چند جلسه، کمردرد او با موفقیت برطرف شد، اما او بعداً با شکایت از خونریزی واژینال به کلینیک بازگشت. او به مدت یک هفته تحت نظر بود و خونریزی خود به خود متوقف شد. چهار هفته بعد، خونریزی دوباره شروع شده بود، اما پس از یک هفته یا بیشتر متوقف شد، و این روند برای ماه های بعدی ادامه داشت. در واقع، بیمار تصادفاً با جلسات لیر کم توان (LLLT) که برای کمردردش صورت گرفته بود، از یائسگی خارج شده بود. دقیقاً همان اتفاق متعاقباً در بیمار زن دیگری که به کلینیک درد اوشیرو مراجعه می کرد، رخ داد. در جریان یک جلسه لیزر در سال 1996، اوشیرو این تجربیات را برای دکتر ماساتو اینو، رئیس وقت بخش زنان و زایمان بیمارستان Sanno، یک بیمارستان بزرگ در توکیو، بازگو کرد. دکتر Inoue پیشنهاد کرد که باید از LLLT برای درمان بیماران ناباروری زن استفاده کنیم. بنابراین ما کارآزمایی بالینی را طراحی و اجرا کردیم که نتایج آن در ادامه توضیح داده شده است. دکتر Inoue نسبتاً به یافتههای نویسنده علاقه داشت، اما اوشیرو را به چالش کشید تا در 100 زن نابارور، یک زایمان موفق پس از LLLT را برای ناباروری به او نشان دهد، و سپس دکتر Inoue معتقد بود که LLLT نقش واقعی در کمک به ناباروری زنان دارد.
هفتاد و چهار زن (میانگین سنی 39.28 سال) با ناباروری شدید که در آنها روشهای کمک باروری (ART) ناموفق بوده است (میانگین 9.13 سال)، در بخش اول مطالعه اوشیرو از اکتبر 1996 تا آوریل 2000 شرکت کردند. اوشیرو از لیزر کم توان (830 نانومتر)(دایود GaAlAs 60 mW) با میانگین 21.08 جلسه با یا بدون سایر رویکردهای ART استفاده کرد. بر اساس نتایج موفقیت آمیز، مطالعه سپس تا مارس 2012 تمدید شد و در مجموع 701 بیمار جمع آوری شد.
بارداری در بخش اول کارآزمایی در 16 بیمار (21.7 درصد از 74) که 11 نفر (68 درصد) زایمان زنده موفق داشتند، به دست آمد. در کارآزمایی طولانی مدت، حاملگی در 156 نفر (22.3٪ از 701) با 79 زایمان زنده (50.1٪) حاصل گردید.
با نرخ حاملگی موفقیت آمیز کمی بیش از 22٪ در بیماران زن با مشکلات ناباروری شدید (و با شکست در سایر رویکردهای درمان ناباروری از 5 تا 9 سال)، همانطور که مطالعه اوشیرو نشان داد، واضح است که نمی توان LLLT را نوعی «جادوی سیاه» در نظر گرفت، بلکه باید این امکان را فراهم کرد که این روش به عنوان یک ابزار ارزشمند در میان تکنیک های کلینیک های باروری جای گیرد. نتایج عالی مستمر و پایداری که توسط ائشیرو و دیگران با استفاده از تکنیک او در موسسات مختلف به دست میآید، اعتبار این رویکرد بدون درد، کاربردی و بدون عوارض جانبی را تأیید میکند.
خانم ۳۵ ساله از همدان از ۸ سال پیش اقدام به بارداری داشتند. در سال ۹۵ یک نوبت IUI ناموفق، در سال ۹۷ یک IVF ناموفق به دلیل پوچ بودن تخمکها و در سال ۹۹ انتقال جنین ناموفق داشتند و در نهایت به ایشان پیشنهاد تخمک اهدایی شده بود.
در زمان مراجعه به مطب ما در تاریخ ۱۴۰۱/۸/۹ میزان هورمون FSH برابر ۲۴، استرادیول برابر ۱۷ و ذخیره تخمدان یا AMH برابر ۰/۴ بود. همچنین در سونوگرافی تشخیص لیومیوم و آدنومیوز داده شده بود.
۶ جلسه درمان با طب سوزنی و لیزر کم توان در ناحیۀ رحم و تخمدان با فواصل نامنظم (عمدتا هر دو هفته یکبار) برای ایشان انجام شد (به دلیل مراجعه از شهرستان). سونوگرافی انجام شده پس از این ۶ جلسه در تاریخ ۲ مرداد ۱۴۰۲، ضخامت آندومتر را ۱۱ میلیمتر و هر دو تخمدان را در سایز و اکوی نرمال نشان می دهد. ابعاد تخمدان راست ۱۹×۲۹ و تخمدان چپ ۳۳×۱۲ و تخمدان راست حاوی یک فولیکول ۱۹ میلیمتری بود.
سطح هورمونها در آزمایش انجام شده در ۱۴۰۲/۴/۲۷ بدین صورت است:
با توجه به آزمایش و سونوگرافیها امیدواریم مشکل برطرف شده باشد و با ادامه جلسات، ایشان بتوانند بارداری طبیعی را تجربه کنند.
تماس با مطب دکتر عباس انصاری:
منبع:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3944482/