درمان رفلاکس مزمن 15 ساله

درمان رفلاکس مزمن 15 ساله

درمان رفلاکس مزمن 15 ساله

بازگشت اسید از معده به مری، رفلاکس اسید گفته می شود. علائم رفلاکس شامل دردهای سوزشی در قفسه سینه، گلو و حتی دهان است. علائم ممکن است خفیف باشد و فقط با غذاهای خاصی تشدید شود یا اینکه یک مشکل مداوم و مزمن باشد. رفلاکس اسید می تواند به یک بیماری مزمن به نام بیماری رفلاکس معده (GERD) تبدیل شود که شامل آسیب به پوشش مخاطی گلو است. علت بروز آن این است که دریچه ای که گلو را به معده متصل می کند با گذشت زمان بیش از حد شل شده و باعث می شود اسید معده اجازه به گلو برود. 2 علامت شایع GERD، سوزش سر دل و برگشت اسید است. سوزش سر دل در واقع دردی در گلو است که توسط اسید ایجاد می شود.

چه چیزی باعث رفلاکس اسید و GERD می شود؟
اکثر موارد رفلاکس اسید ماهیت مزمن دارند. شرح حال دقیق بیماران، اغلب یا سابقه خانوادگی رفلاکس یا مشکلات رژیم غذایی و سبک زندگی را نشان می دهد. مصرف زیاد غذاهای چرب یا الکل، گرمای اضافی را وارد معده می کند.

معده در طب سوزنی یک دیگ در نظر گرفته می شود، بنابراین از قبل گرما در آنجا وجود دارد. مانند هر آتش سوزی، اگر بیش از حد سوخت اضافه کنیدآ آتش از کنترل خارج می سوزد. رفلاکس به صورت «طغیان گرمای معده» توصیف می شود. Qi (چی یا انرژی) معده باید حرکت رو به پایین داشته باشد، زمانی که بالا می رود، طغیان  در نظر گرفته می شود. حالت تهوع یکی از علائم کلاسیک این بیماری است. بسته به میزان حرارت معده، شدت علائم متفاوت است. گرمای خفیف به صورت سوء هاضمه یا رفلاکس گاه به گاه خود را نشان می دهد. گرمای شدید می تواند به زخم معده، سندرم بارت و غیره تبدیل شود. زخم و تغییرات دائمی می تواند در دیواره های قسمت تحتانی مری ایجاد شود که خطر ابتلا به سرطان و فتق را افزایش می دهد.

یکی دیگر از علل شایع، انسداد کیسه صفرا است که اغلب تحت تأثیر رژیم غذایی و سبک زندگی قرار می گیرد. این انسداد، جریان صفرا را به مواد هضم‌شده مسدود، و موجب اختلال در عملکرد معده و درنتیجه رفلاکس می شود. هر گونه علائم رفلاکس مداوم و سوزش سر دل باید بررسی شود. اسید معده برای خروج از معده طراحی نشده است و می تواند برای بافت های اطراف بسیار مضر باشد.

از دیدگاه طب سوزنی ممکن است علائم ثانویه رفلاکس وجود داشته باشد که ممکن است احساس کنید با هم مرتبط نیستند. این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • طعم تلخ در دهان
  • سردردهای پیشانی
  • خونریزی لثه یا زخم دهان
  • اختلال در عملکرد روده ها
  • چشم های قرمز یا دردناک

علائم فوق منعکس کننده تغییرات کانال ها و اعضای مرتبط با معده هستند.

 

طب سوزنی برای رفلاکس

همانطور که در بالا گفته شد، رفلاکس در طب سوزنی ناشی از گرمای بیش از حد معده است و اغلب استرس و رژیم غذایی نامناسب از عوامل کلیدی هستند. برای درمان، آن دسته از نقاط طب سوزنی را انتخاب می کنیم که گرما را از معده پاکسازی، و به فروکش کردن جریان رو به بالای اسید کمک می کنند. همچنین از نقاطی استفاده می‌کنیم که علت اصلی رفلاکس شما را هدف قرار می‌دهند و می توانند تاثیر طولانی‌تری داشته باشند. ما همچنین باید به هر گونه نگرانی در مورد رژیم غذایی یا سبک زندگی که ممکن است باعث تشدید GERD یا ریفلاکس شود، رسیدگی کنیم. در مورد رفلاکس معده نیز مانند هر وضعیت دیگری، هرچه زودتر به دنبال درمان باشید، پیش آگهی بهتر است. اگر تغییرات دائمی به دلیل رفلاکس رخ داده است، این بدان معنا نیست که نمی توانیم به درمان کمک کنیم. اغلب بیماران قبلاً از پزشک خود از داروهای نکسیوم و داروهای مشابه استفاده می کنند، اما همچنان تسکین کامل علائم را ندارند.

تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد طب سوزنی ممکن است به مدیریت علائم GERD کمک کند، زیرا مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد طب سوزنی می تواند اثر تنظیمی بر سیستم گوارشی داشته باشد. برای دستیابی به نتایج قطعی به تحقیقات با کیفیت بالاتری نیاز است. در اینجا خلاصه ای از برخی از یافته های تحقیقات اخیر آمده است:

یک بررسی در سال 2015 نشان داد: «اثرات تنظیمی دوگانه طب سوزنی ممکن است با تقویت پریستالسی معده در افراد با تحرک پایین اولیه معده، و سرکوب پریستالسی در افراد با تحرک اولیه فعال آشکار شود. علاوه بر این، تنظیم طب سوزنی بر حرکت معده ممکن است وابسته به شدت باشد. این بررسی نشان داد، مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات و مکانیسم‌های سیستماتیک‌تر در درمان اختلال عملکرد دستگاه گوارش و ترویج کاربرد طب سوزنی برای درمان بیماری‌های دستگاه گوارش مورد نیاز است».

نتایج تحقیقات انجام شده در سال 2017 در مورد تغییرات در تحرک مری پس از طب سوزنی به این نتیجه رسید که «طب سوزنی در نقاز مربوط به گوارش، فشار پایه LES (اسفنکتر تحتانی مری) را کاهش می دهد. طب سوزنی ممکن است یک درمان جایگزین برای اختلالات اسپاستیک LES باشد».

یک متاآنالیز در سال 2017 یافته مثبتی داشت، اما تأیید کرد که برای نتایج قطعی به مطالعات با کیفیت بالاتر نیاز است: «این متاآنالیز نشان می‌دهد که طب سوزنی یک درمان مؤثر و ایمن برای GERD است. با این حال، به دلیل حجم نمونه کوچک و کیفیت روش‌شناختی ضعیف کارآزمایی‌های وارد شده، مطالعات بیشتری برای تأیید نتایج ما مورد نیاز است.»

 

نمونه بالینی درمان رفلاکس 15 ساله (دکتر عباس انصاری)

بیمار ۴۹ ساله، حدوداً از ۱۵ سال پیش دچار رفلاکس و ورم شدید معده بودند. ایشان چهار بار آندوسکوپی شده و تا زمانی که دارو مصرف می‌کردند، درد و ورم نداشتند و به محض قطع مصرف دارو، مشکل مجدداً عود می‌کرد. ایشان نمی‌توانستند میوه و سبزیجات خام مصرف کنند و توسط یکی از همکاران متخصص به ما معرفی شدند‌. سه جلسه پس از شروع درمان با طب سوزنی، لیزر آکوپانکچر و لیزر موضعی ناحیه معده، رفلاکس و ورم برطرف گردید و اکنون که ۷ جلسه از درمان گذشته است، مشکلی در مصرف میوه، سبزیجات و انواع غذاهای مایع ندارند. جلسات جهت تثبیت درمان تا هفت جلسه ادامه یافت و طی این جلسات برای درد کمر و سردی پاها نیز درمان انجام شد که خوشبختانه بهبود قابل توجهی نشان داد. همچنین از جلسه ششم به بعد دردهای قاعدگی نیز کاهش یافته است. با آرزوی سلامتی و موفقیت

 

نکاتی برای مدیریت رفلاکس

  • از مصرف زیاد غذاهای چرب یا چرب خودداری کنید
  • مقدار زیادی قهوه یا الکل ننوشید
  • از مصرف غذاهای تند و تند مانند فلفل قرمز، سیر و پیاز اجتناب کنید

مشاوره رایگان:

آدرس و شماره تماس مطب دکتر عباس انصاری- طب سوزنی

02126767205

09106642920

پیج اینستاگرام

منبع:https://traditionalacupuncture.com.au/digestive-health/acid-reflux-gerd/

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.