- dr.abbas_ansari@
- ۰۹۱۰۶۶۴۲۹۲۰ --- 02126767205
- خیابان ولی عصر، روبروی خیابان دهم گاندی جنوبی
رحم با بافتی به نام آندومتر پوشیده شده است. در آندومتریوز بافتی شبیه به پوشش داخلی رحم (آندومتر) در سایر نقاط بدن رشد می کند. این تکه های بافتی «ایمپلنت»، «ندول» یا «ضایعه» نامیده می شوند. ندول های آندومتر اغلب در نواحی زیر یافت می شوند:
آندومتریوز می تواند در هر فردی در سنین قاعدگی فعال بروز کند. برخی عوامل می توانند خطر ابتلا به آندومتریوز را افزایش یا کاهش دهند.
ابتدا، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما در مورد علائم و سابقه پزشکی شما می پرسد. معاینه لگن خواهید داشت و ممکن است برخی آزمایشات تصویربرداری انجام دهید.
رایج ترین راه برای بیوپسی و جراحی اندومتریوز، لاپاراسکوپی است؛ یک نوع جراحی که از لاپاراسکوپ، لوله نازک درارای دوربین استفاده می کند. جراح، لاپاراسکوپ را از طریق یک برش کوچک در پوست وارد می کند و میتواند بر اساس ظاهر رحم و بافت های اطراف، ضایعات یا ندول های اندومتریوز را تشخیص دهد.
درمان های رایح برای درد آندومتریوز شامل موارد زیر است.
درمان های ناباروری ناشی از آندومتریوز عبارتند از:
بیمار ۴۰ ساله از دو سال پیش پریود های نامنظم و بسیار دردناک داشتند؛ درد ها به حدی شدید بود که در بیمارستان بستری می شدند و قرص های مسکن تاثیری بر میزان درد نداشت. ایشان لکه بینی تیره داشتند و گاهی پریودها تا ۲۰ روز ادامه داشت. متخصص زنان با تشخیص آندومتریوز، قرص وروژست تجویز کرده بودند که بیمار به مدت ۶ ماه از این دارو استفاده کردند، اما به دلیل جوش در ناحیه چانه، لک پوستی و ریزش مو و نیز ترس از بروز عوارض احتمالی دیگر (کیست سینه) مصرف آن را کنار گذاشتند. ایشان در اسفند ۱۴۰۰ به مطب ما مراجعه کردند و سه جلسه درمان با طب سوزنی، لیزر آکوپانکچر گوش و بدن، لیزر موضعی رحم و تخمدان و امبدینگ برای ایشان انجام شد که با کاهش قابل توجه درد همراه بود. پس از آن، هر ماه یک جلسه برای لیزرآکوپانکچر و امبدینگ مراجعه کرده اند که باعث شد، درد به طور کامل از بین برود. خوشبختانه در حال حاضر، پریود ها کاملاً نرمال هستند و درد نیز صد در صد از بین رفته است. |