- dr.abbas_ansari@
- ۰۹۱۰۶۶۴۲۹۲۰ --- 02126767205
- خیابان ولی عصر، روبروی خیابان دهم گاندی جنوبی
توصیه های غذایی برای افراد با کمبود یانگ طحال
کمبود یانگ طحال (Pi Yang Xu )
کمبود یانگ طحال می تواند در نتیجه کمبود مزمن انرژی طحال یا تضعیف شدید طحال به دلیل غذاهای سرد ، وعده های غذایی با زمان های نا منظم و عادات غذایی نا مرتب ایجاد شود .
دست و پاها همیشه سردند – لرز – احساس سردی در شکم – مدفوع آبکی حاوی ذرات غذایی هضم نشده – ادم – ضعف – خستگی و مشکلات گوارشی مزمن .
بیماری زایی :
چهار عامل می توانند طحال را تضعیف کنند :
رژیم :
احتمالا مهم ترین عامل تضعیف انرژی طحال است . عادات غذایی نامناسب مثل وعده های غذایی نامنظم ، خوردن دیر هنگام در روز (خوردن اولین وعده غذایی گرم در هنگام عصر ) ، پرخوری ، مصرف زیاد غذاهای سرد و خام (مقدار زیاد غذاهای یین ) ، مقدار زیادی لبنیات و غذاهای یخ زده ، پختن و گرم کردن غذاها در مایکروویو، مصرف زیادادویه های تند و مقدار زیادی غذای سرد در فصل های سرد سال ، همگی منجر به تضعیف انرژی طحال می شوند .
تنش های فکری :
فعالیت بیش از اندازه فکری و تنش های فکری باعث کمبود انرژی طحال می شوند . این سندرم به دلیل تنش های فکری و محدودیت های زمانی و استرس ، با خوردن سریع غذا همراه است .
آب و هوا :
از آنجا که طحال با رطوبت و نم سازگاری ندارد ، به تمام رطوبت ها حساس است ، به ویژه در شرایط قرار گرفتن مداوم در معرض آب و هوای مرطوب یا محیط های زندگی مرطوب ، که می توانند طحال را تضعیف کنند .
بیماری های مزمن :
بیماری های مزمن به طور فزاینده طحال را تضعیف و ناتوان می کنند و در نهایت منجر به تضعیف شبکه عضوی کلیه می شوند .
پرهیز :
غذاهای سرد یا خنک کننده ، مصرف بیش از اندازه طعم های تند ، مصرف زیاد شیرینی ها به خصوص قند های تصفیه شده ، در زیر به مهم ترین موارد اشاره شده است :
میوه ها : آناناس ، پرتقال ، موز ، کیوی ، هندوانه ، لیمو
سبزی ها : خیار ، غذاهای خام ، مصرف بیش از اندازه سالاد ( خصوصا در فصل های سرد ) ، گوجه فرنگی
نوشیدنی ها : نوشیدنی های سرد یا یخ دار ، مصرف زیاد آب معدنی ، آب میوه هایی که از لحاظ انرژی زایی سرد هستند ( مثل آب پرتقال ) ، چای سیاه ، چای سبز
محصولات لبنی : پنیر خامه ای ، شیر ، فراورده های ترش شیر ( مثل ماست ، کفیر )
توصیه :
وعده های منظم ، حداقل یک وعده غذایی گرم در روز ، غذاهای شیرین و گرم کننده مثل :
طعم : شیرین – داغ ، شیرین – گرم ، شیرین – خنثی
روش پخت : خنثی و گرم کننده
گوشت : ماکیان – آبگوشت ماکیان – گوشت بره – گوشت گاو – آبگوشت گاو – گوشت شکاری
ماهی :قزل آلا – سالمون – تن
میوه : سیب شیرین – زردآلو – خرما – انجیر – گیلاس شیرین – هلو – آلو – کشمش – انگور قرمز
سبزی ها : رازیانه – کلم – کدو تنبل – هویج – سیب زمینی شیرین – پیاز کمی تفت داده شده
نوشیدنی ها : چای رازیانه – چای حاوی دارچین – چای کاکل ذرت – چای شیرین بیان – آب انگور قرمز
دانه ها : زلف عروسان – جو دوسر- برنج
مغز ها و دانه ها : بادام زمینی – فندق – پسته – کنجد – گردو
شیرین کننده ها : شیره افرا – مالت جو – عسل خام – کشمش – قند
ادویه ها : تخم آنیس – وانیل – دارچین – همچنین ادویه هایی از مرحله آتش مثل گشنیز – پونه کوهی – رزماری – آویشن