رعایت اصول تغذیه تهیه کننده : دکتر عباس انصاری

رعایت اصول تغذیه        تهیه کننده : دکتر عباس انصاری

رعایت اصول تغذیه تهیه کننده : دکتر عباس انصاری

رعایت اصول تغذیه                  تهیه کننده : دکتر عباس انصاری

 

در طب سنتی اصل بر این است که فرد بیمار را با اصلاح روش زندگی خصوصا تغییر روش غذا خوردن درمان کنیم. ابن سینا می گوید اگر طبیبی بدون اینکه غذای بیمار را اصلاح کند به او دارو بدهد، کمر به قتل بیمار بسته است.

غذا خوردن را با نام خدا شروع کرده و با سپاس از او به اتمام برسانید.

قبل و بعد از غذا مقداربسیار کمی نمک میل نمایید (بهتر است از نمک دریاچه ارومیه که سرشار از ید و منیزیوم است استفاده نمایید.

هر شب 1-3 قاشق غذاخوری خاکشیر را پس از شستشو در آب خیس کرده و صبح ناشتا با یک لیوان آب جوش میل نمایید.

حداقل نیم ساعت قبل و بعد از غذا و به همراه غذا مایعات مصرف نکنید.

تا کاملا گرسنه نشده اید غذا نخورید و قبل از سیر شدن کامل دست از غذا خوردن بکشید.

بهتر است از گوشت گوسفند به جای گوشت گاو و گوساله استفاده نمایید .

برای پخت و پز از روغن کنجد یا روغن حیوانی و برای سالاد از روغن زیتون استفاده نمایید .

به برنج هنگام پخت 1-2 قاشق غذاخوری سبوس برنج اضافه نمایید .

به عنوان آب مصرفی بهتر است از آب جوشیده سرد شده استفاده نمایید .

بهتر است همراه با غذاهای گوشتی ماست مصرف نشود .

مصرف لبنیات به تنهایی مضر است . بهتر است پنیر به همراه گردو، سیاه دانه یا زیتون ، شیر به همراه عسل ، هل ، دارچین یا گلاب و ماست به همراه سیاه دانه یا شیره انگور میل شود .

از مصرف میوه به همراه غذا خود داری کنید ، چون باعث سوءهاضمه می شود . تنها میوه هایی که می توان با غذا مصرف کرد انار و زیتون است .

مصرف روزانه هفت عدد زیتون ، خرما ، بادام (بهتر است بادام با پوست باشد و موقع مصرف پوست آن شکسته شود) ، انجیر (تازه یا خشک که در آب خیس خورده باشد) به حفظ سلامتی کمک می کند .

مصرف غذاهای حاوی نخود از جمله آبگوشت ، آش ، فلافل ، حموس ، نخودچی و کشمش در همه افراد خصوصا مبتلایان به دیابت ، چربی و کلسترول بالا ، اختلالات هورمونی بسیار توصیه می شود . برای جلوگیری از نفخ ، نخود را سه روز در آب خیس کرده تا جوانه بزند و روزانه چند بار آب آن را عوض کنید . نخود جوانه زده به صورت خام نیز قابل استفاده می باشد .

از مصرف میوه های کال و غیر فصل خودداری کنید .

در فصل زمستان از مصرف خیار و گوجه خودداری کنید .

خوابیدن طولانی و بلافاصله بعد از مصرف غذا مضر است .

خانم ها و دختران جوان از مصرف سردیجات و حمام کردن در دوران عادت ماهیانه (حداقل در چند روز اول آن) خودداری نمایند چون باعث کیست تخمدان، فیبروم رحم، اختلالات هورمونی و پیری زود رس می شود .

افراد سرد مزاج بهتر است به جای سالاد که اکثر ترکیبات آن سرد است از سبزی خوردن خصوصا سبزیجات گرم مثل نعنا ، جعفری ، ترخون استفاده کنند .

افراد سرد مزاج بیشتر از غذاهای طبع گرم و افراد گرم مزاج بیشتر از غذاهای طبع سرد استفاده نمایند .

افراد با کبد حساس (افراد دیابتی ، مبتلایان به کبد چرب ، افراد مستعد آکنه و کهیر) از غذاهای تحریک کننده کبد کمتر ستفاده کنند .

برای معتدل کردن غذا ها از مصلحات استفاده شود .

غذاها و میوه های سرد 

پنیر، شیر ، ماست ، دوغ ، مرغ ماشینی ، ماهی ، کشک ، گوشت گاو و گوساله ، سیب زمینی ، نشاسته ، برنج ، جو ، ذرت ، عدس ، ماش ، لوبیا ، نان لواش ، نان فانتزی ، ماکارونی ، گوجه فرنگی ، کاهو ، قره قروت ، اسفناج ، آلو ، باقالی ، بامیه ، خیار ، زردآلو ، کدو ، هلو ، هندوانه ، گیلاس ، انار ترش ، لیموترش ، تمبرهندی ، لیمو عمانی ، سنجد ، سرکه

 

غذاهای تحریک کننده کبد

سیر ، موسیر ، فلفل ، ادویه جات ، بادمجان ، جگر ، موز ، پسته ، تخم مرغ ، گردو ، خربزه ، طالبی ، آناناس ، فلفل سبز ، فلفل دلمه ای ، چای ، قهوه ، کاکائو ، انواعسس ، پفک ، چیپس ، کرانچی ، انواع کنسرو و کمپوت ، سوسیس و کالباس ، پیتزا ، نوشابه ، خامه ، تخمه ، شیرینی های قنادی ، مشروبات الکلی

 

غذاهای گرم

فسنجان ، سبزی پلو ، آبگوشت ، چلوکباب (با گوشت گوسفند ) ، گوشت ( آهو ، شتر ، بلدرچین ، خروس ، کبوتر ، اردک ) ، حلیم ، میگو ، تخم مرغ خانگی ، نخودآب ، عسل ، مربا ، خامه ، کره ، زنجبیل ، توت سفید ، انجیر ، خرما ، گردو ، پسته ، فندق ، زیتون ، نعنا ، تره ، ترخون ، پیاز ، نخود

 

چند دمنوش که مصرف روزانه آنها توصیه می شود

1-  دمنوش پونه : 1 قاشق مربا خوری پودر پونه خشک یا 2-3 برگ تازه یا خشک شده پونه را در یک لیوان آبجوش ریخته 10-20 دقیقه دم بکشد و با عسل یا نبات میل نمایید . مصرف این دمنوش صبح ها به جای چای که تحریک کننده و در بسیاری از افراد منجر به مشکلات گوارشی می شود توصیه می شود .

 

2-دمنوش به لیمو یا بهار نارنج : 1 قاشق مربا خوری بهار نارنج یا 3-4 برگ به لیمو به روش مذکور دم شود . این دم نوش در بین روز جهت رفع خستگی و ایجاد نشاط توصیه می شود .

 

2-  گل گاو زبان ، سنبل الطیب ، اسطخودوس : هر کدام نصف قاشق غذا خوری ، به همراه نبات و یک قاشق چای خوری گرد لیمو عمانی به روش مذکور دم شود . مصرف این دم نوش شبها به همراه آغشته کردن بالشت خود به گلاب خواب آرامش بخشی را برایتان به ارمغان می آورد ( این دم نوش برای افراد با طب بسیار گرم توصیه نمی شود ) .

 

 

 

 

 

 

 

 

مصلحات غذا ها

غذا مصلح
برنج زعفران
خیار نمک، نعنا وگلسرخ ، رازیانه
چای سیاه آب لیمو ، لیموعمانی
شیر عسل ، هل ، گلاب ، شکر
ماست شیره ، عسل ، سیاهدانه ، آویشن
کاهو سکنجبین
پنیر گردو ، زیتون ، سیاهدانه
گوشت گوسفند سماق ، عسل ، کشک ، قره قوروت
کره عسل ، مربا
آش جو زیره ، آبغوره
تخم مرغ نمک ، دارچین ، پیاز ، فلفل سیاه ، شوید
نان گندم کنجد ، سیاهدانه ، خشخاش ، رازیانه
عدسی و باقلا و انار گلپر
انواع آش فلفل سیاه ، آویشن ، سیاهدانه ، زنیان
دوغ آویشن
ماهی گردو ، فلفل سیاه ، خرما
آبگوشت دنبه ، آویشن ، سرکه ، ترشی ها ، پیاز
چای سیاه                                      آب لیمو و لیمو عمانی

 

 

قواعد طبخ غذا

غذا باید به آرامی و با حرارت ملایم پخته شود و استفاده از زود پز ، مایکروفر و دستاه های برقی گرم کننده نان مضر است .

غذاهای منجمد و فریزری بسیار مضر اند .

بهتر است غذا در ظروف مسی یا لعاب دار (سفالی ) پخته شود نه ظروف استیل ، تفلون و آلومینیوم که سرطان زا می باشد .

 

این اقلام غذایی بسیار مضر می باشند

روغن نباتی ، کره گیاهی و مارگارین ، نوشابه ، سس مایونز ، گوشت گاو و گوساله ، سوسیس و کالباس ، پیتزا و همبرگر ، ماکارونی و برنج سفید بدون سبوس در صورت مصرف بی رویه ( بهتر است برنج با زعفران یا به صورت هویج پلو ، خرما پلو مصرف شود ) ، قند و شکر ، گوشت مرغ ماشینی ، چیپس ، پفک ، اقلام دارای مواد نگه دارنده از جمله کنسرو ، کمپوت ، تن ماهی ، مواد کارخانه ای از جمله سرکه ، آبلیمو ، رب ، شکلات ، کاکائو ، بستنی ، بیسکوییت ( که همگی دارای مواد نگه دارنده ، مواد رنگی و سرطان زا می باشند ) .

اغذیه مفید ( چه بخوریم )

روغن حیوانی به جای روغن نباتی وروغن کنجد به جای روغن مایع، بادام ، مویز ، نخود ، نخودچی کشمش ، گردو ، کنجد ، خرما ، نان سبوس دار ، میوه و سبزی تازه ، سماق به همراه غذای گوشتی ، انار و رب انار ( غیر کارخانه ای ) ، عناب ، شیره انگور ، لبنیات محلی و طبیعی ، آش های سنتی حداقل هفته ای دوبار ، زردک به جای هویج

 

منابع : مباحث فوق با استناد از کتب سنتی ، کتاب تغذیه دکتر عزیز خانی و مباحث دکتر خیر اندیش و دکتر نوش آفرین کاظمی خو می باشد .

 

 

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.