دیگر

توصیه های غذایی برای افراد با کمبود یانگ طحال

images

توصیه های غذایی برای افراد با کمبود یانگ طحال

 

 

images

images

کمبود یانگ طحال (Pi  Yang  Xu )

کمبود یانگ طحال می تواند در نتیجه کمبود مزمن انرژی طحال یا تضعیف شدید طحال به دلیل غذاهای سرد ، وعده های غذایی با زمان های نا منظم و عادات غذایی نا مرتب ایجاد شود .

 

  • علائم :

دست و پاها همیشه سردند – لرز – احساس سردی در شکم – مدفوع آبکی حاوی ذرات غذایی هضم نشده – ادم – ضعف – خستگی و مشکلات گوارشی مزمن .

 

بیماری زایی :

چهار عامل می توانند طحال را تضعیف کنند :

  • رژیم غذایی
  • تنش های فکری و ذهنی
  • آب و هوا
  • بیماری های مزمن

رژیم :

احتمالا مهم ترین عامل تضعیف انرژی طحال است . عادات غذایی نامناسب مثل وعده های غذایی نامنظم ، خوردن دیر هنگام در روز (خوردن اولین وعده غذایی گرم در هنگام عصر ) ، پرخوری ، مصرف زیاد غذاهای سرد و خام (مقدار زیاد غذاهای یین ) ، مقدار زیادی لبنیات و غذاهای یخ زده ، پختن و گرم کردن غذاها در مایکروویو، مصرف زیادادویه های تند و مقدار زیادی  غذای سرد در فصل های سرد سال ، همگی منجر به تضعیف انرژی طحال می شوند .

 

 

تنش های فکری :

فعالیت بیش از اندازه فکری و تنش های فکری باعث کمبود انرژی طحال می شوند . این سندرم به دلیل تنش های فکری و محدودیت های زمانی و استرس ، با خوردن سریع غذا همراه است .

 

آب و هوا :

از آنجا که طحال با رطوبت و نم سازگاری ندارد ، به تمام رطوبت ها حساس است ، به ویژه در شرایط قرار گرفتن مداوم در معرض آب و هوای مرطوب یا محیط های زندگی مرطوب ، که می توانند طحال را تضعیف کنند .

 

بیماری های مزمن :

بیماری های مزمن به طور فزاینده طحال را تضعیف و ناتوان می کنند و در نهایت منجر به تضعیف شبکه عضوی کلیه می شوند .

 

پرهیز :

غذاهای سرد یا خنک کننده ، مصرف بیش از اندازه طعم های تند ، مصرف زیاد شیرینی ها به خصوص قند های تصفیه شده ، در زیر به مهم ترین موارد اشاره شده است :

میوه ها : آناناس ، پرتقال ، موز ، کیوی ، هندوانه ، لیمو

سبزی ها : خیار ، غذاهای خام ، مصرف بیش از اندازه سالاد ( خصوصا در فصل های سرد ) ، گوجه فرنگی

نوشیدنی ها : نوشیدنی های سرد یا یخ دار ، مصرف زیاد آب معدنی ، آب میوه هایی که از لحاظ انرژی زایی سرد هستند ( مثل آب پرتقال ) ، چای سیاه ، چای سبز

محصولات لبنی : پنیر خامه ای ، شیر ، فراورده های ترش شیر ( مثل ماست ، کفیر )

 

توصیه :

وعده های منظم ، حداقل یک وعده غذایی گرم در روز ، غذاهای شیرین و گرم کننده مثل :

طعم : شیرین – داغ ، شیرین – گرم ، شیرین  –  خنثی

روش پخت : خنثی و گرم کننده

گوشت : ماکیان – آبگوشت ماکیان – گوشت بره – گوشت گاو – آبگوشت گاو – گوشت شکاری

ماهی :قزل آلا – سالمون – تن

میوه : سیب شیرین – زردآلو – خرما – انجیر – گیلاس شیرین – هلو – آلو – کشمش – انگور قرمز

سبزی ها : رازیانه – کلم – کدو تنبل – هویج – سیب زمینی شیرین – پیاز کمی تفت داده شده

نوشیدنی ها : چای رازیانه – چای حاوی دارچین – چای کاکل ذرت – چای شیرین بیان – آب انگور قرمز

دانه ها : زلف عروسان – جو دوسر- برنج

مغز ها و دانه ها : بادام زمینی – فندق – پسته – کنجد – گردو

شیرین کننده ها : شیره افرا – مالت جو – عسل خام – کشمش – قند

ادویه ها : تخم آنیس – وانیل – دارچین – همچنین ادویه هایی از مرحله آتش مثل گشنیز – پونه کوهی – رزماری – آویشن

 

 

 

درباره نویسنده

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.